G.B.SHOW PYGMALION - 3. 11. 2010

Ako každoročne, aj v tomto školskom roku mali naši študenti príležitosť počuť angličtinu na divadelných doskách.

3.11. a 4. 11. 2010 sa 90 študentov z IA, III.A, III.B, III.C, VI.D a VII.D zúčastnilo na divadelnom predstavení PYGMALION od G.B.Showa. Predstavenie sa uskutočnilo v divadelnej sále Domu odborov v Bratislave. Pedagogický dozor zabezpečovali Mgr. A. Rakovská, Mgr.H.Siklenková, Mgr. Y.Daso a Mgr. S. Maláčová.

Cieľom tejto exkurzie bolo umožniť študentom počuť živý jazyk, keďže predstavenie pripravuje herecká spoločnosť English Theatre, ktorá ponúka adaptácie klasických anglicky písaných diel divákom, najmä študentom, strednej Európy. Jazyková stránka bola pre učiacich sa anglicky výzvou, ale i neoceniteľným prínosom. Možno nerozumeli všetkým nuansám a detailom v dialógoch a pociťovali jazykovú bariéru, tá sa však postupne zužovala. Nenáročná scéna, jednoduché rekvizity, klasické kostýmy zvýrazňovali jednu z ambícií divadla – priblížiť čo najpresvedčivejšie atmosféru londýnskej spoločnosti.

O tom, že tieto predstavenia majú u študentov i pedagógov pozitívnu odozvu svedčí skutočnosť, že je o ne mimoriadny záujem, a tak sa už teraz tešíme na jarný Prelet nad kukučím hniezdom.

Spôsob financovania exkurzie: študenti individuálne
Finančný rozpočet exkurzie: Cena vstupenky: 6 EUR
Doprava autobusom: 6,50 EUR na osobu