Daruj krv - zachrániš život

Dňa 17. októbra 2011 sa začal už 17. ročník celoslovenského projektu "Študentská kvapka krvi - Čas na život!", ktorý je organizovaný Slovenským Červeným krížom v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfuziologickými oddeleniami nemocníc a potrvá až do 18. novembra 2011.

Plne si uvedomujúc dôležitosť vety ,,Daruj krv - zachrániš život!“ sa stali súčasťou tohto projektu aj študenti Gymnázia Janka Kráľa.

18.októbra 2011 sa spolu sedemnásť odvážlivcov zo IV.A, IV.B, IV.C a III.A triedy zúčastnilo odberu, ktorý prebiehal v spoločnosti Secop. Po prekonaní prvotného strachu, typického pre väčšinu prvodarcov, celý odber prebiehal v uvoľnenej a priateľskej atmosfére, ku ktorej prispeli najmä sestričky z NTS. Myšlienka pomôcť druhým bola silnejšia ako spomínaný strach, a preto každého darcu po vyjdení z odberovej miestnosti zdobil úsmev spokojnosti a zadosťučinenia.

Veríme, že nabudúce sa nájde ešte viac mladých ľudí ochotných nezištne pomôcť, pretože človek nikdy nevie, kedy takúto pomoc bude potrebovať práve on.

Zuzana Fintová, IV.A

Fotogaléria