Európsky učiteľ jazykov roka 2011

V tomto roku Gymnázium Janka Kráľa v Zlatých Moravciach nominovalo učiteľku nemeckého jazyka Mgr. Vieru Mihalkovú na ocenenie Európsky učiteľ jazykov roka 2011, za zaujímavé a inovačné aktivity v jazykovom Na základe rozhodnutia národnej poroty iniciatívy Európskej komisie v jazykovom vzdelávaní s názvom Európska značka pre jazyky jej bol na slávnostnej ceremónii 15.11.2011 v hoteli Mercure v Bratislave udelený certifikát, ktorý prevzala z rúk zástupcu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a šport SR.. V rámci ocenenia získala aj jazykový pobyt v Nemecku. Najväčšou odmenou však bola krásna kytica kvetov z rúk predsedníčky národnej poroty PaedDr. Evy Obžerovej so slovami poďakovania a úcty.

Vyhlásenie výsledkov súťaže, ktorej sa zúčastnili aj riaditelia ocenených škôl, bolo súčasťou konferencie Európska značka pre jazyky pri príležitosti 10. výročia Európskeho dňa jazykov. Na konferencii boli prezentované najnovšie trendy a výzvy v jazykovej politike Európskej komisie, jazykové vzdelávanie na Slovensku a tiež súbežné pracovné skupiny, kde vystúpili autori víťazných projektov.

Medzi najzaujímavejšie realizované aktivity ocenenej učiteľky patrí projekt „V cudzine sa nestratíme“. Tento projekt sa uskutočnil vďaka programu Nadácie Orange Školy pre budúcnosť, kde získala finančné prostriedky na zážitkové vyučovanie vo Viedni. Svojich študentov neustále zapája do rôznych jazykových súťaží (recitačná súťaž Jazykový kvet, jazyková štafeta v rámci Európskeho dňa jazykov).

Fotogaléria