Lyžiarsky kurz 2012

Ako je na našej škole zvykom, aj tento rok sa uskutočnil lyžiarsky kurz pre žiakov prvého a piateho ročníka. Všetci sme sa zišli v nedeľu 26. februára 2012 o tretej hodine pri gymnáziu, nabalení a v dobrej nálade, ktorá nám vydržala počas celého kurzu.

Po príchode na Donovaly sme sa ubytovali v penzióne Limba, ktorý bol na 5 dní našim náhradným domovom. Počas celého týždňa sme na sebe tvrdo pracovali a zdokonaľovali sa v lyžovaní. Podaktorí na lyžiach stáli po prvýkrát, našli sa medzi nami aj pokročilí lyžiari, no iní už mali s lyžovaním veľmi dobré skúsenosti. Preto nás vedúci učitelia rozdelili do štyroch skupín, pričom sa každý venoval tej svojej. Ráno sme si spravili na lyžiach menšiu rozcvičku a po nej – hor sa na svah! Niektorým to zo začiatku nešlo podľa predstáv, no po niekoľkých hodinách lyžovania sme sa skamarátili nielen medzi sebou, ale aj s lyžami aj palicami a čoraz menej časté boli naše pády či už na svahu, alebo na vleku. Každý večer po náročnom dni sme mali pripravený zábavný program, počas ktorého v spoločenskej miestnosti panovala dobrá nálada. Mnohí z nás využili aj bazén a sauny, ktoré nám penzión ponúkal. Tí akční si po večeroch mohli zahrať bowling či biliard, ostatní svoj voľný čas využili na hranie spoločenských hier alebo oddych na izbe. Posledný večer sme si urobili rozlúčkovú diskotéku, pre ktorú nám páni učitelia predĺžili večierku.

Na druhý deň v piatok sme všetci odchádzali z Donovál zdraví a s dobrým pocitom z lyžiarskeho kurzu. Pre nás všetkých to bol nezabudnuteľný zážitok, ktorý sa určite zapíše medzi tie najkrajšie :-).

Laura Filipčíková I.B

Fotogaléria