Sviečkový pochod

Mládež Slovenského Červeného kríža organizovala dňa 29. 11. 2013 na námestí Andreja Hlinku v Zlatých Moravciach Sviečkový pochod pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS. Tejto akcie s vysoko ľudským rozmerom sa zúčastnili aj študenti Gymnázia Janka Kráľa a spolu so študentmi iných škôl, pedagógmi a širokou verejnosťou demonštrovali svoju spolupatričnosť s ľuďmi žijúcimi s AIDS a snažili sa upriamiť pozornosť verejnosti aj na problematiku, že prevencia je jedinou možnosťou ochrany voči šíreniu HIV.

Postrehy našich žiakov

Približne o 15:30 sa žiaci rôznych zlatomoravských škôl zišli na námestí Andreja Hlinku. Na úvod nám Silvia Kostelná zo Slovenského Červeného kríža rozdala sviečky a povedala pár slov o akcii, ktorá sa práve začínala.

Za sprievodu mestskej polície, so zapálenými sviečkami v rukách sme prešli smerom nadol cez námestie a naspäť sme sa vrátili po druhej strane smerom k námestiu. Po návrate na námestie nám Silvia Kostelná povedala niečo viac o chorobe AIDS a dievčatá zo skupiny OSB v rámci programu zatancovali.

Týmto pochodom v predvianočnej atmosfére sme si všetci pripomenuli Medzinárodný deň boja proti AIDS a vyjadrili sme svoj záujem na boji a prevencii proti tejto chorobe.

Fotogaléria