Deň narcisov

Deň narcisov je jediná celoslovenská verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine, do ktorej sa zapojila aj škola - Gymnázium Janka Kráľa. Z našej školy sme boli vybratí ôsmi dobrovoľníci. A to z III.A triedy Katarína Halúzová, Veronika Schultzová, Lucia Šabíková, z III.B triedy Ivana Ondrejková, Daniela Ondrejková, Andrea Andrášková, Dávid Ševce a z VII.D triedy sa stal posledným dobrovoľníkom Samuel Vaškovič.

Celý deň prebiehal 27.marca 2015. Našou úlohou bolo každému, kto dobrovoľnou sumou prispel na túto zbierku, pripnúť žltý narcis. Týmto gestom ľudia vyjadrili podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou.

Hneď ako sme vošli do ulíc sme si všimli veľký záujem a narcisy nám rýchlo ubúdali z našich krabičiek. Veľkú podporu vyjadrili aj študenti našej školy, ktorí tiež po celý deň hrdo nosili žltý kvietok.

Sme veľmi radi, že sme sa ako dobrovoľníci zúčastnili na tejto celoslovenskej zbierke. Po skončení zbierky sme sa všetci stretli v riaditeľni. Pod dohľadom pani riaditeľky RNDr. Renáty Kunovej a pána zástupcu Mgr. Ľuboša Debnára sme so zvedavosťou porátali všetky vyzbierané peniaze zo štyroch pokladničiek. K tejto zbierke sme pomohli sumou 626,07 eur, na čo sme všetci hrdí.

Katarína Halúzová a Lucia Šabíková, III.A