Exkurzia do NR SR

V dňoch 7. a 8. októbra sme sa my, maturanti, z VIII.D, IV.A a IV.B triedy spolu s našimi mladšími spolužiakmi zo VII.D triedy zúčastnili exkurzie do Bratislavy. Exkurzia sa uskutočnila pod vedením p. prof. Anny Havetovej a p. prof. Igora Havetu.

Po príchode do nášho hlavného mesta sme sa vybrali na hrad, odkiaľ sa nám odkryl prekrásny výhľad na celú Bratislavu. Panoráme dominovali mosty cez rieku Dunaj. Hrad je pekne zrekonštruovaný a v jeho okolí je veľa zaujímavých zákutí.

Hlavnou náplňou bola návšteva Národnej Rady Slovenskej republiky. Budovou nás sprevádzal vedúci Kancelárie NR SR, ktorý nám priblížil históriu a kultúru nášho štátu, ale najmä parlamentu. Ukázal nám historické dokumenty vo vstupnej hale. Na poschodí sme obdivovali obrazy na dreve od Albína Brunovského, ktoré sú pri hlavnom vchode do zasadacej sály. Na tomto mieste sa konajú rozhovory politikov s novinármi. V čase našej návštevy nebolo zasadnutie NR SR, a preto sme si mohli prezrieť zasadaciu sálu a odfotiť sa za predsedníckym stolom a na miestach poslancov.

Po tejto prehliadke sme navštívili Národné tenisové centrum, kde sa konala každoročná výstava vysokých škôl, na ktorej sme získali mnoho dôležitých informácii, týkajúcich sa nášho budúceho štúdia.

Exkurzia bola zaujímavá hlavne preto, že sme navštívili miesto, o ktorom sme sa doposiaľ učili len v škole a utvorili sme si lepšiu predstavu o činnosti nášho zákonodarného orgánu.

Správu napísala: Frederika Janoštiaková

Fotogaléria