Je medzi nami

Dňa 28.4. 2015 sme sa ako I.A trieda zúčastnili na VI. ročníku Medzinárodnej fotografickej výstavy v Topoľčiankach, ktoré sú v širokom okolí známe svojim vzácnym vínom a medzinárodným žrebčínom. Výstavy sme sa zúčastnili pod dohľadom našej pani profesorky Janky Stopperovej.

Bežne by sa jednalo iba o obyčajnú prehliadku fotografií. Ale na tejto bolo čosi výnimočné. Na výstavu nás pozval samotný tvorca výstavy, ktorý je dokonca aj medzi nami v triede. Reč je o Radimovi Siklienkovi, ktorý úspešne kráča v šľapajách svojho otca a zároveň menovca, Radimíra Siklienku, ktorý sa s mnohými ďalšími podieľal na vytváraní záberov.

Radim sa fotografovaniu venuje od útleho detstva. Za ten čas urobil veľké pokroky, ktoré sme vďaka nemu mohli vidieť aj na vlastné oči. Zábery nám vyrážali dych. Každý si vyžadoval obrovskú trpezlivosť a najmä šikovnosť, čo však nášmu spolužiakovi nikdy nechýbalo.

Na fotografiách boli zachytené rôzne motívy. Napríklad príroda a jej krásy, západ slnka, hrady ale aj samotná bezbrannosť človeka. Určite sa nedá vybrať, ktorá bola zo všetkých najkrajšia, pretože každá v sebe ukrývala akési čaro a tajomstvo. Ak by ste sa pozerali na istú fotografiu dlhšie, doslova by ste sa v nej utopili.

Radimovi išla karta a svoju rolu umelca zvládol na jednotku. Keď sa výstava blížila ku koncu, podpísali sme sa do zoznamu, že sme mali tú česť vidieť, o čom fotografia je. Jednoducho, odchádzali sme s veľkým umeleckým zážitkom domov, na ktorý sa tak ľahko nezabúda. Aj Radim bol rád, že sme jeho prácu prišli oceniť, za ktorú si neskôr mohol vychutnať aj potlesk. Zaslúžený potlesk, ktorý bude jeho motiváciou pokračovať v tak nádhernej profesii.

Ďakujeme Ti, Radim!

Fotogaléria