Nový začiatok nového školského roku 2014/2015

2. september 2014 bol pre všetkých zamestnancov a žiakov našej školy slávnostným dňom. Po úvodných triednických hodinách sme sa zhromaždili v aule gymnázia, aby sme začali školský rok.

Úvodná pieseň, Gaudeamus igitur, v interpretácii našich žiačok Anny Molnárovej a Natálie Švecovej, s klavírnym doprovodom Alexandra Gajdoša, navodila atmosféru, patriacu k výnimočnému dňu.

Príhovor poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, Mgr. Mariána Kéryho, pripomenul výročia aktuálnych historických udalostí: Slovenského národného povstania, začiatku 2. svetovej vojny a Dňa Ústavy Slovenskej republiky. Všetky udalosti sú odkazom pre uvedomenie si tolerancie, demokracie, ktorá nie je všade na svete samozrejmosťou. História je aj učiteľkou súčasnosti. V závere prejavu pán poslanec poďakoval bývalému vedeniu gymnázia a poprial novej pani riaditeľke a všetkým zamestnancom a študentom veľa síl a odvahy meniť veci k lepšiemu.

Pani riaditeľka, RNDr. Renáta Kunová, PhD., venovala svoje myšlienky zmyslu poznávania, vzájomnej spolupráci učiteľov a žiakov, trvalým životným hodnotám. Slová básnika Milana Rúfusa z básne O dvanástej komnate boli posolstvom do ďalších dní: „Času patrí nevinnosť a ľuďom poznanie.”

Fotogaléria