Otvorená hodina chémie

V utorok 2.6.2015 za účasti vedúceho odboru školstva Okresného úradu v Nitre Mgr. M. Galabu, vyučujúcich zo stredných a základných škôl v regióne, pána zástupcu Mgr. Ľ. Debnára, Mgr. J. Kováčovej, pedagógov gymnázia a študentov III.D triedy pani riaditeľka RNDr. Renáta Kunová, PhD. slávnostne otvorila biologicko - chemické laboratórium, ktoré bolo na našej škole vybudované vďaka finančným prostriedkom z projektu Učiť moderne, inovatívne, kreatívne znamená otvárať bránu do sveta práce. Po privítaní vo vestibule školy Mgr. V. Mihalková, koordinátor odborných aktivít, stručne oboznámila hostí s cieľmi a aktivitami projektu a potom sa všetci odobrali do laboratória.

Mgr. J. Kováčová, vyučujúca biológie a chémie, najskôr informovala o materiálnom a technickom vybavení laboratória a vyjadrila nielen za seba, ale aj za študentov veľkú radosť a spokojnosť s jeho vytvorením, ktoré bude prínosom nielen na hodinách chémie či biológie, ale iste pomôže študentom vytvoriť si bližší vzťah k týmto predmetom.

Hlavnými aktérmi boli študenti osemročného gymnázia z triedy III.D, ktorí mali pripravené pracovné listy, úlohy a všetky potrebné pomôcky na realizáciu chemických pokusov. Hoci neboli vo svojej koži, pretože nie na každej hodine sú prítomní toľkí zvedavci, svoje pokusy predviedli s istotou a skvelo zvládli aj odpovede na otázky ich vyučujúcej. Naši terciáni jednoducho dokázali, že sa vo svete chémie nestratia.

Na záver sa konala recepcia, počas ktorej v príjemnej atmosfére bol pozitívne ohodnotený nielen priebeh a realizácia otvorenej hodiny, ale aj naša účasť na danom projekte.

Fotogaléria