Exkurzia do Viedne

Viedeň je hlavné a najväčšie mesto Rakúska, ležiace na rieke Dunaj. Historické centrum Viedne bolo v roku 2001 zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Ku klenotom viedenskej architektúry patria cisársky palác Hofburg, Dóm sv. Štefana, Umelecko-historické múzeum, rezidencia Habsburgovcov - Schönbrunn. Práve prehliadkou letnej rezidencie Habsburgovcov sme začali našu exkurziu vo Viedni. Kráľovské priestory zámockého komplexu, parku, záhrad, labyrintu alebo rímskych ruín ponúkali neobyčajné kulisy pre zachytenie týchto okamihov na fotografiách.

Po okružnej jazde centrom Viedne sme vystúpili pri Parku Márie Terézie. Od zimného sídla Habsburgovcov, Hofburgu, sme prešli k Dómu sv. Štefana. Zaujali nás aj rímske vykopávky, historické budovy, ale aj lákavá súčasnosť vo výkladoch obchodných domov, ktoré lemujú známe ulice Kohlmarkt a Graben. Centrum Viedne je špecifické svojím multikultúrnym charakterom.

Našou poslednou zastávkou bolo Umelecko-historické múzeum so zbierkou obrazov slávnych maliarov, umeleckými predmetmi z dávnej histórie a oddelením egyptológie.

Exkurziu do Viedne organizačne zabezpečili vyučujúce nemeckého jazyka Mgr. Končalová, Mgr. Mihalková a Mgr. Jančová. A že vo Viedni je naozaj čo obdivovať, sa môžete presvedčiť na fotkách z produkkcie žiakov II.B

Fotogaléria