Jazykový kvet

Je recitačná súťaž žiakov základných a stredných škôl v umeleckom prednese rôznych literárnych žánrov v cudzom jazyku.

Naša škola sa do súťaže zapojila prednesom poézie a prózy v ruskom jazyku. Na postup do krajského kola bolo potrebné vytvoriť video-ukážku prednesu, ktorá bola „vstupenkou“ do priamej účasti v krajskom kole. Tým, že gymnázium pripravuje svojich absolventov pre spektrum profesijných ciest, nemali sme problém ani s technickou stránkou prípravy našich študentiek. Svoj talent a zručnosti uplatnil v tejto predprípravnej fáze Michal Fáber zo IV. A triedy. Aj jemu patrí poďakovanie.

Katarína Halúzová zo IV. A sa prezentovala básňou Dementjeva Balada o matke. Emocionalitu a etické posolstvo Čechovovej poviedky Váňka interpretovala Janka Kaplanová z II.A.

Vypočuť si od porotcov krajského kola súťaže slová chvály je výborný pocit, ale ešte úžasnejší je moment, keď povedia: „Katarína Halúzová získala 1. miesto a bude Nitriansky kraj reprezentovať na celoslovenskej súťaži a Janka Kaplanová je druhá.“

Jazykový kvet sa pre naše dievčatá premenil na KVET JAZYKA, ktorý vyrastie z talentu a záujmu žiaka, schopností učiteľa a aj podpory rodiny.

Fotogaléria