Jonáš Sudakov pocestuje do Bologne

...lebo je dnešným víťazom. Túto úžasnú správu sa dozvedel 19. 4. 2016 na vyhlásení výsledkov celoslovenskej literárnej súťaže Esej Jána Johanidesa, ktorú organizuje: Národné literárne centrum Bratislava, Nitriansky samosprávny kraj, mesto Šaľa.

Jonáš sa do súťaže zapojili esejou na tému: Bez sebaovládania neexistuje krása. Je to najtajomnejšia vec v ľudskom živote. Táto myšlienka spisovateľa Johanidesa je určite pre mnohých z nás tajomná. Ale autor eseje nám ponúka svoje jedinečné posolstvo: „Je to istý druh skrytého dobra? Alebo len jednoduchosť pohľadu na veci, ktorú majú všetky deti, ale v priebehu života ju strácame? Nie je to len o sebaovládaní. Je to oveľa viac. Vedieť, že všetko a všetci majú nejakú cenu a podľa toho akú, sa správať, je len časť tejto záhady.“ Tieto myšlienky rezonovali aj v hodnotení eseje, ktoré pripravila a osobne prezentovala spisovateľka Alta Vášová.

Odmenou pre víťaza je niekoľkodňový pobyt v Bologni, kde bude mať možnosť navštíviť najstaršiu univerzitu, medzinárodný knižný veľtrh, mesto. Pobyt organizuje a hradí Národné literárne centrum.

Gratulujeme a želáme veľa krásnych a inšpiratívnych dní.

Fotogaléria