Návšteva NR SR

Štvrtok 15.10. mal pre nás, maturantov, trošku inú štruktúru výučby. Namiesto sedenia v škole, kde sa o tom, čo sa deje v parlamente dozvedáme od našich profesorov, nám p. profesorka Havetová pripravila omnoho zaujímavejší spôsob vyučovania. Zobrala nás priamo do centra diania, do NR SR, aby sme lepšie pochopili, ako to v našom štáte funguje.

Parlamentom nás previedla sprievodkyňa, ktorá nám porozprávala mnohé zaujímavosti zo sveta politiky a poukazovala nám priestory, v ktorých sa naši poslanci zdržujú. Zaviedla nás aj do rokovacej sály, kde sme si každý sadli na kreslo, či už prezidenta, predsedu parlamentu alebo predsedu Najvyššieho súdu. Bolo zaujímavé pozorovať, ako si každý vybral miesto, ktoré sa mu najviac pozdávalo. Ktovie, možno o pár rokov budú v parlamente zastávať významné pozície aj moji spolužiaci.

Táto návšteva nám mnohým otvorila možnosti, ako sa možno zapájať do politického diania už v našom veku, o ktorých sme vôbec nevedeli a preto si myslím, že by sa takéto formy výučby mohli konať aj častejšie. Je to príjemná zmena pre nás, študentov, ale určite aj pre našich profesorov.

Adela Katrincová 4.A

Fotogaléria