Peniaze menia charakter

Každý z vás určite vie, aké sú peniaze v dnešnej dobe dôležité. Je veľké množstvo ľudí vo svete, ktorí by kvôli nim spravili čokoľvek. My sme túto životnú pravdu ešte lepšie pochopili dňa 15.10.2015, kedy sme mali príležitosť presvedčiť sa o tejto známej skutočnosti prostredníctvom skvelého divadelného predstavenia členov Činohry SND, ktorí skvelým spôsobom stvárnili svoje role z klasickej divadelnej komédie svetoznámeho francúzskeho dramatika Moliera. Predstavenie nás všetkých veľmi nadchlo a náš umelecký zážitok ešte viac umocnila krásna - históriou dýchajúca budova SND, ktorú mnohí z nás mali možnosť navštíviť po prvýkrát vo svojom živote.

Nezabudnuteľnosť tohto večera o 19. hodine odbil v divadle gong a my usadení a plní očakávania sme napäto čakali, čo sa bude diať. Niektorí si možno mysleli, že ich to veľmi nenadchne a odsedia si dve hodiny plné nudy bez nejakého väčšieho zážitku. No po mojich rozhovoroch so študentmi, ktorí sa tohto divadelného predstavenia zúčastnili, som dospela k názoru, že medzi nimi vyvolalo veľmi pozitívny ohlas. A nebolo to len krásou interiéru tejto budovy. Činohru Lakomec humorne stvárnili známi slovenskí herci, ktorých väčšina z vás určite pozná, a to v hlavnej úlohe Harpagona sa nám predstavil Ivan Vojtek, ďalej sme mohli vidieť osobnosti ako sú Michal Jánoš (Kleant), Judit Bárdos (Eliza), Dominik Gajdoš (Valér), Marta Maťová (Marianna) a ďalší. S obrovským úžasom a záujmom sme sledovali ich obdivuhodné herecké výkony, ktoré nás na jednej strane veľmi pobavili a na druhej nám aj umožnili bližšie spoznať zákutia ľudskej duše.

Myslím si, že aj keď už väčšina z nás bola unavená po dlhom dni, každý si predstavenie užil naplno a rozšíril svoj kultúrny obzor o ďalšie skvelé predstavenie zo svetovej divadelnej klasiky. Sme vďační a šťastní zároveň, že sme mohli prežiť taký krásny umelecký zážitok a veríme, že ich bude v živote ešte viac.

Ivana Chrenová, VIII.D

Fotogaléria