Európsky týždeň športu na Gymnáziu Janka Kráľa

Európsky týždeň športu (10.9. -17.9.2016) je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. V tomto roku prebiehal jeho druhý ročník. Hlavnou témou kampane ostáva „#BeActive“, ktorá má nabádať Európanov k pravidelnej pohybovej aktivite, má viesť k vytvoreniu podmienok a príležitostí na každodenné športové aktivity.

Naše gymnázium prijalo výzvu a pripravilo športové aktivity nielen pre žiakov a absolventov našej školy, ale aj pre širokú verejnosť. 12. septembra sme si vyskúšali svoju silu, zdatnosť, koordináciu, obratnosť v chôdzi po lane, vo frisbee, na prekážkovej dráhe, v loptových hrách, hádzaní na cieľ alebo v slideboarde. Každý si mohol nájsť ten svoj športový okruh. Výnimočnosťou tohto dňa bola účasť súrodencov a priateľov našich žiakov. O dva dni prebiehal „Deblový volejbalový turnaj“ pre mladých športovcov na troch volejbalových ihriskách.

Nadšenci volejbalu si prišli zacvičiť aj v piatok, 16.9.2016. Sektory novej telocvične dostali zabrať množstvom smečov, podaní... Výnimočnosťou podujatia je fakt, že si môžu zašportovať mladí ľudia z mesta aj okolia, lebo všetky aktivity boli v popoludňajších hodinách, od 14. do 17. hodiny.

Európsky týždeň športu organizačne zastrešovala Mgr. Viera Mihalková.

Za aktívnu účasť a podporu aktivít Európskeho týždňa športu sme dostali
Ďakovný list od riaditeľa Národného športového centra (.pdf, 138 kB).

Informácie k Európskemu týždňu športu nájdete na stránke:
http://www.tyzdensportu.sk/index.php/o-tyzdni

Fotogaléria