Projekt - Prevencia kriminality

„Život je len jeden – riešení viacero“

V mesiaci jún sa v rámci projektu prevencie kriminality - „Život je len jeden – riešení viacero“ uskutočnili nasledovné akcie:

Medzinárodný deň boja proti kriminalite a drogám – výstava žiackych prác s protidrogovou tematikou

Pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti kriminalite a drogám si žiaci I.A triedy v spolupráci s PEER aktivistami a koordinátorkou prevencie pripravili projekty a plagáty s tematikou boja proti drogám, pričom vo svojich výtvarných prácach zvýraznili význam zdravého životného štýlu pre človeka. Najzaujímavejšie práce boli vybrané a vystavené v priestoroch školy.

Študenti I.A triedy zároveň zhotovili aj nástenku propagujúcu projekt, ostatní žiaci tu môžu nájsť podrobné informácie o aktivitách súvisiacich s projektom „Život je len jeden – riešení viacero“.

PEER program

PEER aktivisti uskutočnili ďalšie zážitkové rovesnícke stretnutia zamerané na problematiku drogových závislostí a prevencie kriminality v triedach I.A a I.B. Formou diskusie so spolužiakmi si žiaci uvedených tried správne formovali svoje názory a postoje k problémovým situáciám, nadobudli lepšiu schopnosť empatie a komunikácie. Stretnutia boli hodnotené pozitívne tak PEER aktivistami ako aj ostanými žiakmi našej školy. Reakcie našich žiakov: „Páčila sa mi najmä hra – zväzovanie závislosťami. Zistil som, že mnohí z nás majú veľmi dobré presviedčacie schopnosti a povedať „nie“ je niekedy veľmi ťažké.“ „Strávil som dve hodiny v príjemnej rodinnej atmosfére.“ „Kamilka, bola si super.“

Deň bojových umení

Gymnázium Janka Kráľa reaguje aj na stále narastajúci trend agresie a násilia v spoločnosti poskytnutím série praktických zážitkových programov a techník sebaobrany. Akciu realizuje GJK v spolupráci s mestskou políciou v Zlatých Moravciach a jej preventistom Jozefom Čulákom. Mladí členovia karate klubu v Nitre – Kachi (víťaz) – Dominika, Martin, Viki a Ninka - majstri SR - pod vedením trénera Daniela Kvasnicu a Lukáša Antalu, poskytujúcich množstvo rád, predviedli ukážky základných sebaobranných prvkov boja s agresorom, boja s imaginárnym protivníkom bojového umenia karate – kata, ale i zápasu – kumite. Stretnutie bolo pre študentov zaujímavé a pútavé aj z dôvodu, že si jednotlivé sebaobranné chvaty a základné údery bojového umenia karate mohli vyskúšať v praxi pod odborným vedením lektorov - veď nie každý si má možnosť bojovať so skutočným majstrom. Ďakujeme za príjemné a zážitkami naplnené dopoludnie a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

Športové súťaže

V mesiaci jún sú pre vás, milí študenti, pripravené aj športové súťaže – volejbalový a šachový turnaj. Tešíme sa na vašu účasť.

Fotogaléria