Taká „drobnosť“, akou je napísanie eseje...

V minulom ročníku literárnej súťaže Esej Jána Johanidesa získal Jonáš Sudakov za svoju esej na tému Bez sebaovládania neexistuje krása 1. miesto a zájazd do Bologne na Medzinárodný veľtrh detských kníh. Začiatkom apríla navštívil toto mesto a veľtrh.

„Každá krajina na ňom mala svoje zastúpenie a svoj stánok, v ktorom mali vystavené knihy od rôznych vydavateľstiev a autorov. Boli tam naozaj krásne ilustrácie, ale zároveň to bol veľtrh gigantických rozmerov. Prešiel som jeden a pol pavilóna a už som bol ilustráciami od Mexika až po Južnú Kóreu presýtený. Z toho krátkeho pobytu môžem rozhodne usúdiť, že Bologna je pre mňa jedno z najkrajších talianskych miest, ak aj nie najkrajšie a mala skrátka pravú taliansku atmosféru. Som veľmi rád, že som tam mohol vycestovať, aj keď to bolo len za takú drobnosť, akou je napísanie eseje.“

26. apríla 2017 si v Šali preberá diplom za 2. miesto, ktorým bola hodnotená jeho inšpiratívna filozofická esej na tému Každý je aspoň raz vinníkom. Srdečne gratulujeme, ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme všetko dobré v novej, pomaturitnej etape života. (Text eseje si môžete prečítať na internetovej stránke školy, v časti Predmetové komisie, PK slovenského jazyka a literatúry.)

Fotogaléria