Súťaž Družstiev prvej pomoci mladých

Dňa 26.4.2018 sme sa my, 12 žiaci nášho gymnázia, zúčastnili súťaže Družstiev prvej pomoci mladých, ktorá sa konala v areáli Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Súťažili sme ako dva samostatné tímy. Konkurencia bola naozaj veľmi veľká. Perfektne nafingované situácie a namaskované zranenia boli veľmi presvedčivé a dodali nám dávku adrenalínu. Našou úlohou bolo popasovať sa s rôznymi zraneniami a život ohrozujúcimi situáciami, ako bola napríklad dopravná nehoda, masívne krvácanie, zlomeniny, infarkt, otras mozgu a rôzne ďalšie.

Napriek veľkému množstvu súťažiacich tímov sa družstvo štvrtákov (Viktória Čižmáriková, Zuzana Majlátová, Alexander Gajdoš, Simona Koščová, Radoslava Danková a Andrej Hrúzik) umiestnilo na úžasnom prvom mieste, čím získali posledné ocenenie na tejto súťaži, a teda bolo pre nich o to hodnotnejšie.

Naše druhé družstvo zložené z druhákov a tretiakov (Lívia Furdová, Martin Tonka, Lívia Harmadyová, Adrian Rajtar, Aurélia Lukáčová a Marián Milan) získalo štvrté miesto, čím sa naše obe družstvá umiestnili v prvej polovici. Za prípravu vďačíme p. prof. Gálikovej, ktorá vedie náš zdravotnícky krúžok.

Fotogaléria