Logá sponzorov - Nadácia Ekopolis, Veolia, Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s., Podtatranská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s.

Biodiverzita do škôl

Projekt Biodiverzita do škôl podporuje na školách zmenu školských areálov smerom k zvýšeniu rozmanitosti vedúcej k lepšej mikroklíme v areáli školy a vytvoreniu zaujímavého vzdelávacieho priestoru pre žiakov.

17.4. 2019 sa naša akčná skupina žiakov z I. A, I. B a II. B triedy už po druhý raz stretla s Ing. Luciou Rossovou a pani záhradnou architektkou Sandrou Steinsdorferovou z Nadácie Ekopolis, aby sme pokročili ďalej v realizácii a plánovaní projektu.

Projekt je smerovaný na revitalizáciu a skrášlenie nášho prostredia v areáli našej školy. Stretnutie pozostávalo z 3 aktivít.

Prvá aktivita prebiehala v exteriéri areálu školy, kde sme zistili aktuálny stav drevín a kríkov.

Druhá aktivita bola zameraná na pridelenie úloh jednotlivým skupinám. Aké úlohy nás čakajú? Napr. kto zoženie drevené palety a kamene, kto vyberie a nakúpi stromy, kríky, bylinky i kvety. Ing. Lucia nám poskytla veľmi užitočné rady a rôzne materiály o bylinkách a kvetoch, z ktorých môžeme čerpať. Pomohla nám s návrhom skrášlenia areálu našej školy, s rozmiestnením jednotlivých krikov a bylín.

Tretia úloha, bola plánovacia, kde sme spolu s koordinátorkou projektu Mgr. Ľ. Minárovou a Mgr. V. Mihalkovou naplánovali predpokladané termíny splnenia úloh, finančné náklady na výsadbový materiál.

Na záver nám zaželala veľa šťastia a my sa už veľmi tešíme na vylepšené a krajšie prostredie školy.

D. Hitková II.B

Fotogaléria