Exkurzia do Paríža

V dňoch 15.10. - 19.10. 2018 sme sa zúčastnili exkurzie do Paríža, ktorú organizovalo Gymnázium sv. Vincenta de Paul v Leviciach. My, siedmi žiaci nášho gymnázia, sme sa pripojili k žiakom z Levíc a Banskej Bystrice, aby sme spoznali krásy metropoly Francúzska. Cesta bola dlhá a únavná, ale Paríž stál za to.

Po príchode do Paríža v ranných hodinách sme mali nabitý program. Absolvovali sme prehliadku centra mesta, ktorá zahŕňala Panteón, Luxemburské záhrady, Bulvár Saint-Michel, ostrov Cité s katedrálou Notre Dame, Justičný palác. Ďalej nasledovali moderná štvrť Forum des Halles s centrom Georgesa Pompidou a svetoznáme múzeum Louvre. Popoludní sme navštívili záhrady Tuilleries, Place Vendôme, Opéra Garnier, cez Boulevard des Capucines sme prešli ku kostolu Madeleine.

Na druhý deň po raňajkách nás autobus zaviezol do majestátneho sídla francúzskych kráľov vo Versailles, kde sme mali prehliadku zámku a záhrad. Popoludní sme sa presunuli do modernej parížskej štvrte La Défense. Po krátkej prestávke sme prešli cez Víťazný oblúk a Elyzejské polia do štvrte Montmartre s bazilikou Sacré-Coeur a známym kabaretom Moulin Rouge. K večeru sme sa vyviezli na Eiffelovu vežu a obdivovali mesto.

Počas tretieho dňa nášho pobytu sme sa pešo prešli po Elyzejských poliach, odtiaľ sme pokračovali cez luxusnú ulicu Montaigne k mostu Alma. K nezabudnuteľným zážitkom patrí aj plavba po Seine popod parížske mosty. Večer sme sa na Place de La Concorde rozlúčili s jedným z najkrajších miest nielen Európy dúfajúc, že sa ešte niekedy sem vrátime.

Fotogaléria