BE ACTIVE v školskom roku 2019/20

Národné športové centrum bolo opäť menované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR národným koordinátorom 5. ročníka Európskeho týždňa športu. Jeho úlohou je koordinovať aktivity v mesiaci september. Ich cieľom je motivovať slovenskú mládež k aktívnej účasti na športových podujatiach, ako aj na iných pohybových aktivitách a tým ich viesť k zdravému životnému štýlu.

V roku 2018 sa pod hlavičkou BE ACTIVE konalo viac ako 48 000 podujatí v 37 krajinách Európy. Spolu sa aktívne zúčastnilo viac ako 12 miliónov obyvateľov. Na Slovensku evidovali 659 podujatí s celkovým počtom 200 000 účastníkov, kde je započítané aj GJK s minuloročnými aktivitami.

V tomto školskom roku 17. septembra 2019 privítala nová telocvičňa 115 žiakov nášho gymnázia, kde sa uskutočnil aerobikový maratón. Precvičovateľkami boli Hanka Krausová z VIII. D, Viki Dubcová z III. A triedy a inštruktorka jogy a pilatesu Deniska Lacová. 270 minút aktívneho cvičenia predviedli naše dievčatá (66) a naši pohybovo zdatní chlapci (49). Zumba, tanec, aerobik, jogové cvičenia, posiľňovacie cviky vyčarili našim žiakom úsmev na tvári, dobrú náladu, vyplavené endorfíny, perfektný pocit, že pre seba niečo spravili a aj miernu únavu, ktorá sa prejavila vo „svalovici“ v nasledujúci deň.

Ďakujem všetkým zúčastneným žiakom za predvedené výkony, za výdrž, za slušné športové správanie a našim dievčatám za organizáciu.

Ľ. Minárová

Fotogaléria

Aerobikový maratón