LVVK 2020 - Donovaly

27.január 2020, krásny deň, keď sme sa s mojimi spolužiakmi z I. A a I. B vybrali na lyžiarsky výcvik.

Cesta prebiehala vo veľmi príjemnej atmosfére. Niektorí sme si zaspievali, iní si oddychovali, alebo sa navzájom rozprávali a smiali.

Po príchode na Donovaly sme si z autobusu vybrali veci a išli sa ubytovať do penziónu Limba, kde na nás už “čakal“ teplý obed.

Popoludní sa začal náš lyžiarsky kurz. Rozdelili sme sa do skupín a popri lyžovaní si užívali aj krásy prírody.

Na druhý deň nás prekvapilo husté sneženie. Veľmi sme sa z toho tešili, ale iba dovtedy, pokiaľ sme neprišli na svah. Celý svah bol zahalený rúškom hustej hmly, a to nám sťažovalo podmienky na lyžovanie.

V stredu prebiehal výcvik len doobeda a poobede sme si zorganizovali menší výlet na Novú Hoľu. Na vrchole sme sa odfotili a cestou si užili veľa zábavy, ku ktorej prispeli aj naši profesori. Touto príjemnou prechádzkou sa to však neskončilo, pretože niektorí z nás sa ešte rozhodli navštíviť bazén a saunu.

Predposledný deň nám spoza obláčikov vykuklo slniečko a na nás sa aj milo usmialo. Aspoň sme si na chvíľku zohriali naše uzimené kosti. Unavení a spokojní sme sa vrátili do izieb a začali si baliť veci. Neskôr, po večeri, sme všetci išli do herne, kde sme hrali karty, biliard a bowling.

Náš posledný deň lyžiarskeho výcviku bol síce sychravý, ale aj napriek tomu nám nechýbala dobrá nálada. Každý z nás si z “lyžiarskeho“ odniesol mnoho pekných zážitkov, s ktorými sme sa prirodzene podelili s rodičmi a kamarátmi.

Na záver by sme chceli poďakovať všetkým profesorom, pánovi inštruktorovi a pani zdravotníčke za ich starostlivosť, množstvo zábavy a za príjemne strávené chvíle na tomto kurze.

Natália Hlbočanová, I. A

Fotogaléria