Objav a rozviň svoj talent

V utorok 25. 2. 2020 v aule školy vzdelávacia spoločnosť PANSOPHIA uskutočnila prednášku s názvom „Objav a rozviň svoj talent“.

Lektorom prednášky bol Ing. Karol Herian PhD., profesionálny školiteľ koučingu, ktorý školí pracovné tímy v takých oblastiach, akými sú: Komunikácia a rozvoj sociálnych zručností, Emócie a temperament, Asertivita, Aktívne budovanie a vedenie tímu, Účinné zvládnutie stresu a organizácia času, Profesionálna prezentácia, Koučing, Kurzy zamerané pre začínajúcich školiteľov a pod.

V histórii sa pojem „talent“ najskôr používal ako hmotnostná jednotka a to hlavne v Asýrii, Babylone, Grécku či Ríme. V starom Grécku znamenal jeden talent približne 26 kilogramov. Bol taktiež používaný ako jednotka hmotnosti pre drahé kovy, predovšetkým pre striebro. Neskôr sa stal talent aj menou. 1 talent bol 60 mín, respektíve 6000 drachiem. V danej dobe to znamenalo obrovské množstvo peňazí.

Talent je chápaný ako dar, ktorý bol zverený človeku, aby ho rozvinul. Častokrát nevieme rozpoznať nadanie mladých ľudí. Lektor prednášky žiakom aj učiteľom vysvetlil, ako talent rozpoznať a ako talent rozvíjať . Aj ten najnadanejší človek má cestu k úspechu komplikovanú, ale bez cviku, každodenného drilu a práce na zlepšovaní svojich slabých stránok nedosiahneme „high performers“.

Mgr. Debnár

Fotogaléria