Rozlúčka maturantov

Štyri roky na strednej škole sú minulosťou. Prvá polovica štúdia prešla v štandardnom režime a v treťom a štvrtom ročníku prišli novinky vo forme online vyučovania, online stretnutí so spolužiakmi a učiteľmi. Napriek tomu, že nezažili mnoho z toho čo ročníky predchádzajúcich maturantov, nenacvičovali spoločný valčík a nemali stužkovú, prišiel čas ukončiť stredoškolské štúdium a rozprestrieť krídla na svoj nový let.

Žiaci Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach sa na tento let tešia. Pred posledným dňom v škole síce nenakupovali sladkosti pre mladších žiakov a nemohli písať svoje autogramy po zošitoch či tabuliach v triedach, ale stretli sa v školských laviciach a prevzali si koncoročné vysvedčenia.

Maturanti priniesli svoje tablá a poďakovali sa vedeniu školy a pedagógom, lebo vedia, že práve vďaka ich práci a ochote bol ich pobyt na strednej škole pohodový a príjemný. Svojim mladším spolužiakom popriali cez školský rozhlas veľa šťastia v škole a veľa krásnych spoločných zážitkov. Mnohým sa v očiach objavili aj slzičky, ale len radosti, že do života vstupujú ďalší mladí ľudia. A my veríme, že ešte budeme o nich určite v dobrom počuť.

Mgr. Alena Rakovská

Fotogaléria