Krajské kolo geografickej olympiády

Dňa 26.3.2013 sa na našej škole uskutočnilo krajské kolo geografickej olympiády. Boli tu žiaci z Nitrianskeho kraja rozdelení do štyroch kategórii A, B, CD a Z.

Po slávnostnom otvorení kola sme sa premiestnili do rôznych tried podľa kategórii, kde nás čakali vedomostné testy. Po skončení testov nasledovala obhajoba prác kategórii A, B a CD. Ja som súťažila v kategórii B s prácou Folklórne festivaly na Slovensku. V mojej práci som sa venovala opisu vzniku folklórnych festivalov na Slovensku až po súčasnosť a priblíženiu týchto festivalov verejnosti. S prácou mi pomáhala a pripravovala ma PaedDr. Viera Šedíková.

Po obhajobách sme čakali na výsledky, ktoré sa vyhlasovali okolo 15:00 v aule gymnázia. Všetci sme boli nervózni a plní očakávaní. Ja osobne som od výsledkov veľa neočakávala, keďže som sa tejto olympiády na strednej škole zúčastnila po prvýkrát. Z tohto dôvodu ma informácia, že som získala prvé miesto prekvapila ešte viac.

Z krajského kola som postúpila na celoštátne kolo, ktoré sa uskutočnilo 26.4.2013 v Bratislave. Súťažilo tu okolo 60 žiakov z celého Slovenska. Na tomto kole som sa bohužiaľ neumiestila, no získala som mnoho vedomostí a skúseností ohľadom geografickej olympiády.

Zuzana Košútová, I.B