Posledný potlesk v tomto školskom roku...

...sa niesol aulou našej školy v ten vytúžený piatok, 28.6.2013. Slávnosť rozozneli Chopinove melódie v interpretácii nášho maturanta Matúša Kramára zo IV.C triedy. Kristína Kluková veršami Jána Smreka z básne Triumf poslala posolstvo mnohým víťaziacim žiakom a tým menej úspešným pripomenula, že údelom človeka je víťazstvo hlavne nad sebou.

Slávnostný prejav predniesol riaditeľ školy, RNDr. Marián Bátora, zhodnotil prácu žiakov i pedagógov, vyzdvihol úspechy žiakov v olympiádach, súťažiach.

Každoročnou súčasťou tejto slávnosti je udelenie Ceny prof. R. Korca pre najlepšieho absolventa a absolventku našej školy. V tomto školskom roku si túto cenu prebrali osobne z rúk doktorky Korcovej Dominik Kostoláni zo IV. B triedy a Kristína Kapustová z VIII. D triedy. Svojimi úprimnými slovami sa nielen poďakovali za vzdelanie, ale ocenili skutočné hodnoty života: „Svet nám ponúka veľa rád, ako sa stať úspešným, bohatým, či vplyvným. Množstvo z nich je však len klamom pre zaslepené oči. Vám, milí profesori, patrí veľká vďaka za to, že ste nás naučili, že len úcta k druhým ľuďom, skromnosť a nezištnosť sú dobrým základom pre náš vysnívaný život. Základ do života, ktorý sme od vás dostali, je natoľko pevný, že určite znesie ešte niekoľko poschodí, pri ktorých stavaní sme odhodlaní šíriť dobré meno nášho gymnázia. S láskou a úctou budeme spomínať na našich pedagógov, na ich otvorené srdcia a obetavosť.“

Po týchto slovách zaznel aulou tohtoročný posledný potlesk.

Fotogaléria