Exkurzia do Viedne

V stredu 18.4.2018 absolvovali triedy II.A, II.B a VI.D poznávaciu exkurziu do hlavného mesta Rakúska - Viedne. Naša prvá zastávka bola v letnej rezidencii Habsburgovcov - v zámku Schönbrunn. Prechádzali sme sa po rozkvitnutej záhrade a predstavovali si, aké to tam bolo kedysi.

Naša cesta pokračovala do centra mesta, kde sme si prezreli jeho historickú časť. Za nádherného slnečného počasia sme si prezreli Hofburg – zimné sídlo Habsburgovcov a po uliciach Graben a Kärntnerstrasse sme sa dostali k Dómu sv. Štefana, ktorý nás očaril svojou impozantnosťou. Prechádzka slnkom zaliatymi viedenskými uličkami s fiakrami, uprostred veľkého davu ľudí hovoriacich mnohými jazykmi, bola neopakovateľná. Našu prehliadku Viedne sme ukončili v Prírodovednom múzeu, kde sme sa vydali na cestu prírodou, ktorej rozmanitosť nám brala dych. Pod jednou strechou sme získali fascinujúci prehľad o dejinách Zeme od hmyzu, cez drahokamy a minerály, až po jaštery. Mnoho vypchatých exponátov, či už vyhynutých alebo ohrozených zvieracích druhov, dodávajú múzejnej zbierke nesmiernu hodnotu. Niektorí žiaci vystúpili aj na strechu Prírodovedného múzea, kde ich čakal jedinečný pohľad na viedenské historické centrum a okružný bulvár Ringstrasse.

Exkurziu do Viedne organizačne zabezpečili pani profesorky Alena Končalová a Viera Šedíková. To, že vo Viedni je naozaj čo obdivovať, môžete vidieť aj vo fotogalérii.

Fotogaléria