Nič so mnou nezatrasie (Prednáška o živote s epilepsiou)

Dňa 13. 2. 2024 si Školský parlament v spolupráci s Mgr. Ľudmilou Minárovou a občianskym združením MELI BELI pripravili pre žiakov tretieho ročníka prednášku o epilepsii.

OZ MELI BELI je zamerané na pomoc deťom s epilepsiou. Zakladateľka združenia Andrea Škovierová Dragošeková nás oboznámila s tým, ako sa zachovať v prípade epileptického záchvatu, ako môžu jednotlivé záchvaty vyzerať, či ako správne podať prvú pomoc pri epileptickom záchvate. Vzhľadom na to, že sama je matkou dieťaťa s epilepsiou, z vlastnej skúsenosti nám popísala, čo všetko obnáša starostlivosť o dieťa s touto diagnózou. Objasnila nám, akú starostlivosť si jej dieťa vyžaduje a aké špeciálne pomôcky, ktoré sú zväčša finančne veľmi náročné, sú potrebné pre pohodlnejší život hendikepovaných detí a ich rodičov.

Hoci heslom OZ MELI BELI je #ničsomnounezatrasie, v mene celého tretieho ročníka musím skonštatovať, že prednáška "zatriasla" každým z nás. Chceme sa poďakovať Andrejke za všetky poznatky a informácie o živote človeka s epilepsiou a za jej otvorený rozhovor na túto tému. Našu podporu združeniu OZ MELI BELI sme vyjadrili aj zakúpením si tričiek fialovej farby, ktorá sa stala symbolom tejto diagnózy.

Dňa 26. marca je svetový Deň epilepsie. Aj vy máte možnosť podporiť OZ MELI BELI zakúpením si ich tričiek fialovej či bielej farby. V prípade záujmu možno OZ podporiť aj finančne na ich webovej stránke https://melibeli.sk/.

Školský parlament