Druháci na kurze pohybových aktivít

Dňa 13. 6. 2022 sme mali príležitosť sa konečne po 2 rokoch zúčastniť kurzu pohybových aktivít v areáli Vadaš Štúrovo. Na tento kurz sme sa tešili už od začiatku školského roka. Plní dobrej nálady a energie sme sa v pondelok ráno rútili do autobusu. Po ubytovaní v miestnych chatkách sme išli na chutný obed. Kvalita stravy bola aj po zvyšok týždňa veľmi dobrá. S plnými bruchami a v plavkách na sebe sme odštartovali svoje plavecké dobrodružstvo v bazéne. Boli sme rozdelení do 4 skupín podľa plaveckej výkonnosti a následne sme odplávali príslušné dĺžky, ktoré nám zadali učitelia v každej skupine. Samozrejme, mali sme aj voľný čas. Síce ho bolo menej, ale aspoň niečo. Na večeru sme išli hneď z bazénov. Po nej sme sa už len dali „dokopy“ a užívali si rôzne spoločné aktivity.

Na druhý deň sme boli pozrieť Baziliku v Ostrihome. Neskôr nasledovalo plávanie. Po večeri sme už viacerí nemali silu a jediné, po čom sme túžili, bol kvalitný spánok. Čo sa týka stredy, ráno sme začali rozcvičkou a po nej nás čakalo celodenné plávanie. Vo štvrtok nasledovala tá najťažšia časť týždňa, čo bola 3-hodinová túra. Dovolím si povedať, že sme ju úspešne zvládli a s chuťou sme sa poobede hodili do bazéna. Absolvovali sme štafetu, ale tiež aj súťaže v bazéne, ktorých sa zúčastnili aj naši profesori. Večer bolo vyhodnotenie a udelenie cien. Kvôli nepriaznivému počasiu sme boli len na izbách.

V posledný deň, piatok, sa nás zmocnili emócie – niektorí boli sklamaní, niektorí šťastní z odchodu domov, ale každý z nás plný zážitkov a v lepšej fyzickej kondícii.


Fotogaléria