Turnaj v plážovom volejbale

Naši študenti už koncom školského roka vyzuli halové tenisky a palubovku v hale vymenili za slnkom zohriaty piesok na ihrisku plážového volejbalu. Sem sa preniesli volejbalové tréningy, ktoré počas školského roka zastrešovali na gymnáziu každý piatok absolventi našej školy a skvelí hráči Braňo Kramár, Nika LaurincováLaco Capalaj.

Beachvolejbal si vyžaduje osvojenie nových techník hry a iných pravidiel, ktoré naši volejbalisti zvládali každým tréningom čoraz lepšie. Keďže na kvalitnú hru je potrebná príprava ihrísk, naši žiaci počas brigád zrevitalizovali areál plážového volejbalu a upravili nielen ihriská, ale aj jeho okolie.

Všetku snahu zúročili na ich prvom plážovom volejbalovom turnaji, ktorý sa konal 23. júna, kedy sa teploty na teplomeri šplhali vysoko nad 30 stupňov. Turnaja, ktorý s podporou sponzorov zorganizovala Nika Laurincová, sa zúčastnilo 8 družstiev. Každého z hráčov čakalo 7 zápasov, ktoré preverili nielen ich herné kvality, ale aj kondíciu a odolnosť. O bojovné, ale aj zábavné momenty nebola počas tohto horúceho letného dňa núdza.

Víťazným tímom sa stali Dávid JuríkDiana Šabová. Druhé miesto si vybojovali Ondrej Kováč so spoluhráčkou Veronikou Mihalkovou a tretiu priečku obsadili Dominik HerdaNina Horniaková.

Víťazným dvojiciam, ale aj všetkým účastníkom turnaja blahoželáme. Veľké poďakovanie patrí organizátorom turnaja a volejbalovým nadšencom, ktorí sa vo svojom voľnom čase venujú mladším športovo nadaným žiakom. Veríme, že aj v novom školskom roku pribudnú opäť nové talenty.

Autor článku: Viera Mihalková


Fotogaléria