Veľkonočný šachový turnaj

S mottom "Šach rozvíja logiku, koncentráciu, pamäť, bojovnosť i postreh. Učí prijímať rozhodnutia a plánovať." sa v posledný vyučovací deň pred veľkonočnými prázdninami uskutočnil druhý zo série troch naplánovaných šachových turnajov v tomto školskom roku. Jeho organizátorom a garantom bol ako vždy šachový FIDE majster Mgr. Ľuboš Debnár, zástupca riaditeľky školy.

V stredu 13. apríla 2022 sa v aule nášho gymnázia stretlo 24 šachistov - študentov našej školy. Mnohí z nich vstúpili do turnaja s víťaznými ambíciami, ďalší s ambíciou skončiť v prvej päťke a zvyšní s odhodlaním, čo najviac potrápiť favoritov.

Sme veľmi radi, že turnaja sa zúčastnili aj dve dievčatá, ktoré odohrali veľmi dobré partie a v štartovom poli sa nestratili.

Turnaj sa odohral švajčiarskym systémom, pozostával z deviatich kôl. Časová kontrola bola nastavená na 10 minút pre jedného hráča. Hoci sa v turnaji nestretli všetci hráči navzájom, práve švajčiarsky systém turnaja zabezpečil spravodlivosť výsledného poradia. Žrebovanie jednotlivých kôl bolo zabezpečené licencovaným programom Swiss-Manager© spôsobom, v ktorom sa v každom nasledujúcom kole stretli hráči s najvyšším aktuálnym počtom bodov, ktorí dovtedy spolu nehrali.

Víťazom turnaja sa stal suverénnym spôsobom Jakub Bartek zo 4. B triedy, striebornú pozíciu obsadil Radoslav Šindler zo 4. A a na treťom mieste skončil Dávid Merčiak z 3. A triedy. Jakubovi Barterovi sa podarilo obhájiť víťazstvo z jesenného šachového turnaja.

Sme veľmi radi, že záujem študentov o šachový turnaj na našej škole stále narastá. Tiež nás teší neustále stúpajúca kvalita jednotlivých šachových partií, rivalita a túžba po víťazstve medzi študentmi.


Fotogaléria