Víťazi celoslovenského kola Jazykový WocaBee šampionát

Skupina študentov z III. B triedy Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach v zložení Zuzana Senková, Kristína Studená, Dominik Herda, Dávid Jurík, Mário Kuťka, Ivan Pinter a Tomáš Zölder zvíťazila v celoslovenskom kole medzinárodnej súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebiehala pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v online aplikácii na učenie slovíčok WocaBee.

WocaBee je webová aplikácia na učenie cudzích slovíčok pre školy. Učiteľ priebežne zadáva do aplikácie balíky slovíčok, ktoré si žiaci precvičujú 8 rôznymi metódami. Aplikácia využíva tzv. umelú inteligenciu – každému sa individuálne prispôsobuje podľa toho, v ktorých slovíčkach robí žiak chyby. Učiteľ má možnosť spustiť písomky, ktoré sú ihneď automaticky vyhodnotené, alebo spustiť zo slovíčok online hru.

V súťaži sa hodnotila usilovnosť v učení sa slovnej zásoby, o ktorej vypovedali body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii, tzv. WocaPoints. V jednotlivých kolách súťaže zvíťazili triedy, ktoré získali najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka.

Do tretieho ročníka šampionátu sa zapojilo takmer 60 000 žiakov a súťažili v ňom triedy zo základných a stredných škôl na celom Slovensku. Študenti III. B triedy nášho gymnázia po svojom víťazstve v rámci okresného a krajského kola vyhrali aj celoslovenské finále, ktoré sa uskutočnilo od 17. do 24. novembra 2021. V tomto kole nahrali 903 168 WocaPoints za 8 dní, čo bolo v dennom priemere na žiaka rekordných 16 128 WocaPoints (jedno správne slovíčko = dva body). V kategórii jednotlivcov sa každý zo spomínaných študentov z našej víťaznej skupiny umiestnil v TOP 20 najlepších. Obzvlášť vynikol Tomáš Zölder, ktorý sa so svojimi 250 000 WocaPoints stal absolútnym víťazom v počte nahraných bodov v celoslovenskom kole.

Z víťazstva sa tešíme, súťažiacim srdečne gratulujeme a zároveň im držíme palce vo veľkom Česko-slovenskom finále, ktoré sa uskutoční od 13. do 15. decembra!


Fotogaléria