Antigona v SND

V piatok 7. 10. 2022 sme sa triedy 2. A, 2. B a 9 žiačok zo 4. A zúčastnili divadelného predstavenia v SND v Bratislave. Spred brány školy sme odchádzali o 15:00 h. Cestu autobusom sme si spríjemnili hudbou a spevom. Do Bratislavy sme dorazili o 16:30 h. Keďže predstavenie začínalo o 19:00 h, dostali sme priestor aj na osobné voľno a mohli sme ho využiť na prechádzku po nábreží Dunaja, či na krátky nákup v obchodnom centre Eurovea. Mnohí z nás sa posilnili jedlom, čo-to pokúpili, ale hlavne sme si vychutnali prekrásny západ slnka pri Dunaji. Potom sme sa presunuli do divadla a plní očakávaní a nadšenia sme čakali na začiatok predstavenia. Herecké obsadenie bolo naozaj kvalitné - Ján Koleník ako Kreón, Petra Vajdová ako Antigona, Ivana Kuxová ako Isména, Gabriela Dzuríková ako Eurydika a Richard Autner ako Haimón.

Hoci každý z nás dobre pozná Sofoklovu tragédiu, moderné spracovanie nás všetkých prekvapilo. Ozvláštňujúcim prvkom boli nepochybne spevácke vstupy v podaní Katarzie. Dej tragédie bol podľa očakávaní dramatický a atmosféra napätá. Herecké výkony boli skvelé a všetci sme si predstavenie veľmi užili.

V mene všetkých tried sa chcem poďakovať dozor konajúcim pani učiteľkám Mgr. Tatiane Poliakovej a Mgr. Jane Magdolenovej za to, že to s nami zvládli, a taktiež pánovi šoférovi, ktorý nás bezpečne doviezol do Bratislavy a späť domov.

Pevne verím, že sa ešte spoločne zúčastníme nejedného divadelného predstavenia.

Nela Sofia Levická, II. B