Biologická a chemická olympiáda

Aj v tomto školskom roku prebehla biologická a chemická olympiáda v jednotlivých kategóriách. Na základe úspešnosti v školských kolách žiaci postúpili do krajských kôl.

Biologická olympiáda bola realizovaná v teoreticko-praktickej a projektovej-posterovovej časti. V teoreticko-praktickej časti v kategórií „A“ súťažili žiaci T. Zolder, IV.B a D. Valkovičová, IV.A, ktorá sa umiestnila na 4. mieste – úspešná riešiteľka.

V tej istej kategórií v projektovej časti nás reprezentovali žiačky III.A – K. Kováčová (4. miesto) a A. Tenkelová, ktorá so svojím posterom na tému Môže Drieň obyčajný (Cornus mas) pomôcť pri prevencii symptómov diabetes? obsadila 1. miesto a postúpila do celoštátneho kola, v ktorom sa umiestnila na 8. mieste a bola úspešnou riešiteľkou.

V kategórií B nás v teoreticko-praktickej časti reprezentoval M. Želiba, II.A, ktorý sa umiestnil na peknom 7. mieste a projektovej časti A. Šindlerová, I.B s posterom Humínové kyseliny a ich vplyv na živočíšny organizmus obsadila 1. miesto a postúpila do celosloštátneho kola, kde obsadila 8. miesto a bola úspešnou riešiteľkou.

V chemickej olympiáde do krajského kola v kategórií „B“ postúpil M. Želiba, II.A a v kategórií „C“ V. Ferencová, I.A a A. Šindlerová, I.B. Obidve žiačky boli úspešnými riešiteľkami.

Všetkým žiakom patrí poďakovanie za svedomitú prípravu a reprezentáciu školy.

PK biológie a chémie