Druháci vystúpili na Benát

V piatok, 24. 3. 2023, sme sa v rámci účelového cvičenia vydali na túru na vrch Benát. Od brán školy sme vyrazili o 8:00 ráno aj s našimi pani učiteľkami Mgr. Tatianou Poliakovou a Mgr. Vierou Mihalkovou.

Po hodine cesty sme prešli cez Žitavany až na kraj lesa. Ďalšia hodina zahŕňala samotný výstup na vrch. Ten bol miestami náročnejší, avšak ani to nás neodradilo od cieľa, pretože nám náš hlavný vodca, Michal Minár, na záver sľuboval prekrásny výhľad. Dlhú a náročnú cestu sme si spríjemňovali hudbou a vzájomnými vtipnými rozhovormi, vďaka ktorým sme nemysleli na bolesť v nohách a ohlasujúcu sa únavu.

Po dvoch hodinách sme konečne dosiahli vrchol, ktorý sa nachádza vo výške 690 metrov nad morom. Nemohli sme si odpustiť zopár spoločných fotiek, ktorými sme spečatili naše výkony.

Na spiatočnú cestu sme sa tešili, ale aj tá dala našim nohám ešte zabrať.

A tak sme sa po štyroch hodinách a 17 nachodených kilometroch pri vychutnávaní žemľovky v školskej jedálni utvrdili, že tá námaha stála za to a sme vďační za tento zážitok. Už teraz sa nevieme dočkať na ďalšie spoločné dobrodružstvá.

P. Mandelíková, A. Víglaský, II. B