Rozhýbali sme sa na Kurze pohybových aktivít

Dňa 12. 06. 2023 sme my, žiaci druhého ročníka, vycestovali na Kurz pohybových aktivít do areálu Vadaš Termal Štúrovo v sprievode Mgr. Ľudmily Minárovej, Mgr. Tatiany Poliakovej, Mgr. Jozefíny Kováčovej a Mgr. Ľuboša Debnára.

Spred školy sme vyštartovali o ôsmej hodine ráno. Po zhruba 90 minút trvajúcej cesty sme úspešne vystúpili v mieste nášho cieľa a ubytovali sa v novučičkom penzióne Season Apartments. Program nášho kurzu bol nabitý od prvého dňa. Po výdatnom obede sme sa rozdelili do skupín a otestovali si naše plavecké schopnosti. Večer sme si spoločne vychutnali očarujúci pohľad na Ostrihomskú baziliku z brehu Dunaja.

Na druhý deň ráno sme si privstali, aby sme mohli dať zabrať našim nohám. V pláne sme totiž mali túru po hrebeni Kováčovských vrchov. Spolu s naším sprievodcom sme sa cestným vláčikom odviezli do neďalekej dedinky pri Štúrove – Kamenica nad Hronom, odkiaľ sa naša prechádza začala. Takmer 9 km dlhú trasu sme dokázali prejsť za rekordný čas 3 hodiny, za čo sme si vyslúžili pochvalu aj od samotného sprievodcu. Po obede nás znova čakalo plávanie a večer sme si spestrili programom, ktorý pre 2. B pripravili žiaci 2. A.

Streda sa niesla v znamení športových aktivít. Ráno nás o 7:30 čakala rozcvička v hlavnej úlohe s Mgr. Ľudmilou Minárovou. Po raňajkách sme odštartovali naše športové zápolenie 2. A verzus 2. B. Zmerali sme si sily vo futbale, bedmintone, volejbale a basketbale. Počas tohto dňa si vymenili stáže pani učiteľka Mgr. Jozefína Kováčová s pani učiteľkou Mgr. Alenou Rakovskou. Večer sme sa opäť zabávali. Tentokrát vo vymenenom garde, keď mali program na starosti žiaci z 2. B.

Štvrtkové ráno sme začali tradične rozcvičkou a následne sme vyrazili na výlet do Ostrihomu. Pešo sme prešli cez most a prekročili sme hranicu medzi Slovenskom a Maďarskom. Tu sme navštívili Katedrálu Panny Márie a svätého Vojtecha (Ostrihomskú baziliku) a znova sme sa vrátili na slovenský breh, kde náš výlet pokračoval plavbou po Dunaji na výletnej lodi. Po obede náš čakali preteky zmiešaných družstiev v štafetovom plávaní a dôležitý súboj v plávaní, ktorý mal rozhodnúť o konečnom víťazovi v športových súťažiach z predchádzajúceho dňa, keďže skóre medzi triedami bolo nerozhodné 2:2. Naši spolužiaci súťažili proti sebe v troch štýloch plávania (prsia, kraul a znak). Nakoniec s jednobodovým rozdielom vyhrala trieda 2. A. Po večeri nás čakal voľný program, ktorý sme si spríjemnili spoločným spievaním a hrou na gitaru a ukulele.

Záverečný deň nášho kurzu sme nemohli ukončiť inak ako na bazéne, avšak tentokrát s tým rozdielom, že sme sa mohli vyblázniť aj na tobogáne. Cestou domov sme rozjímali nad zážitkami z kurzu – niektorí v stave bdelosti, iní v spánku. Pravdou však ostáva, že sme si tento týždeň neskutočne užili a hoci bol vyčerpávajúci, odnesieme si z neho množstvo spomienok a čarovných momentov.

Na záver by sme sa chceli v mene žiakov 2. A a 2. B triedy poďakovať pedagogickému dozoru, ktorý sa nám počas celého kurzu venoval a dbal na bezpečnosť. Špeciálne poďakovanie patrí Mgr. Ľudmile Minárovej, ktorá nám objasnila správnu techniku plávania. ĎAKUJEME.

Daša Koprdová, Jozef Krúpa (2. B)