Majstrovstvá okresu v basketbale

V dňoch 23. a 24. marca 2023 sa konali okresné kolá basketbalu žiakov a žiačok stredných škôl v Zlatých Moravciach. Zúčastnili sa ich aj naši reprezentanti a reprezentantky a medzi nabitou konkurenciou sa teda ani náhodou nestratili. Veď posúďte sami.

Ako prví chopili do rúk basketbalové lopty naši chlapci na palubovke Obchodnej akadémie proti výberom Strednej odbornej školy polytechnickej, Strednej odbornej školy obchodu a služieb a proti domácemu mužstvu. Nakoľko sa hralo systémom "každý s každým" a všetky tri duely sa podarilo našim chlapcom vyhrať, zaslúžene si odniesli domov trofej za 1. miesto.

Na druhý deň nastúpili do akcie aj naše dievčatá, no tentokrát sa hádzalo do košov Strednej odbornej školy obchodu a služieb. Okrem domáceho tímu čelili ešte aj hráčkam Obchodnej akadémie a oba tieto napínavé zápasy sa podarilo našim gymnazistkám dotiahnuť do víťazného konca. Naše dievčatá tak mohli pomyselne vystúpiť na najvyšší stupienok a tešiť sa taktiež z 1. miesta.

Všetky zápasy našich oboch družstiev sa niesli v duchu fair-play, a tak by som rád aj touto cestou úprimne poďakoval všetkým reprezentantom a reprezentantkám za krásne a vzrušujúce športové výkony, no najmä za vzornú reprezentáciu našej školy na oboch turnajoch.

Naša spoločná vďaka rovnako patrí aj rozhodcovi Mgr. Ľubomírovi Balkovi za korektný priebeh turnajov, a tiež obom organizátorom za možnosť zahrať si s chuťou basketbal na ich pôde. Už teraz sa tešíme na ďalšie športové zápolenia na palubovke.

Mgr. Marián Hodoši