Zlepšenie fyzickej kondície po covide

Bol piatok, 16. septembra, keď sa 130 žiakov aktívne zapojilo do cvičenia v rytme aerobiku, zumby, posilňovacích cvikov a strečingu, ktoré organizovalo Rodičovské združenie pri Gymnáziu Janka Kráľa s pomocou dotácie Nitrianskeho samosprávneho kraja. Priebeh maratónu sa už od začiatku niesol vo vysokom tempe, o čo sa postarali bývalé študentky nášho gymnázia - Viktória Dubcová a Hana Krausová. Obe nám ukázali čaro aerobiku a hneď nám bolo jasné, že v to doobedie na nás neostane nitka suchá.

Vyčerpaní, ale s dobrou náladou, sme sa po krátkej prestávke vrátili k svojich karimatkám a žinenkám a boli sme odhodlaní pokračovať v prekonávaní svojich fyzických i psychických limitov. Čakalo nás posilňovacie cvičenie s bývalou fitness reprezentantkou Paulou Lacovou. Čerešničkou na torte bol strečing s Denisou Lacovou, mamou našej bývalej žiačky, ktorú poznáme už z predošlých ročníkov. Toto spojenie je pekným dôkazom toho, že Rodičovské združenie pri GJK má veľmi dobré vzťahy s rodičmi našich žiakov.

Na konci maratónu sa z nás postupne začali vyplavovať endorfíny a netrpezliví sme čakali na záverečné vyhodnotenie desiatich najlepších cvičiacich chlapcov a dievčat. Po troch hodinách aktívneho cvičenia a prekonávania svojich schopností sme boli na seba všetci hrdí, ako sme to s úsmevom zvládli. Sme veľmi radi, že sa toto podujatie po dvoch rokoch uskutočnilo a dúfame, že si túto peknú tradíciu zachováme aj do budúcich rokov.

Ďakujeme všetkým inštruktorkám, vyučujúcim, ktorí sa podieľali na organizácii maratónu a samozrejme všetkým aktívnym účastníkom, ktorí v ten deň urobili kus dobrej práce pre svoje zdravie.

V zlepšovaní fyzickej kondície sme pokračovali medzitriednymi florbalovými zápasmi, kde žiaci preukázali svoje herné činnosti. V jednotlivých družstvách prevládala kolektívnosť, športový duch a túžba po víťazstve.

Fotografie: Gabriel Bezuška