Kurzom pohybových aktivít sme zavŕšili naše celoročné aktivity z telesnej a športovej výchovy

Celý horúci týždeň vo Vadaši – termálnom kúpalisku v Štúrove - patril len nám, žiakom druhého ročníka nášho gymnázia. Hneď v pondelok po vystúpení z autobusu na parkovisku sme zacítili horúci vzduch, ktorý nás sprevádzal celý týždeň. Úvodné aktivity pokračovali v plaveckom bazéne, kde sme sa cítili ako také „rybky vo vode“.

Utorok bol pre nás najväčšou výzvou, a to nielen predpoveďou počasia, ktorá nám ukazovala vysoké čísla na teplomere, ale aj programom. Ten začínal o 6.00 h budíčkom (áno, dobre čítate), pokračoval rozcvičkou, ktorá bola viac než nutná, a na pláne bola aj naša obľúbená „krátka prechádzka“ ako to nazýva pani učiteľka Minárová. Naším dopravným prostriedkom sa na chvíľu stal štúrovský vláčik, ktorý nás odviezol do Kamenice nad Hronom a odtiaľ smerovali naše kroky po Kováčskych vrchoch, ktoré sú v 4. a 5. pásme ochrany prírody. Túra to bola nádherná a vliala nám doslova pokoj do duše, tie výhľady a nádherné lúčne kvety či rozmanitý hmyz nám svojou biodiverzitou spríjemňovali našich necelých 11 kilometrov až do cieľa, ktorým bola dedinka Chľaba. Najväčší úsmev na tvári sme mali, keď sme opäť uvideli náš vláčik, ktorý nás doviedol späť do Vadaša. Také ticho po obede nebolo ani počas noci, hovorili ľudia so susednej chatky a pýtali sa: „Kde sú tí stredoškoláci, veď ich má byť plná chatka?“ No my sme si jednoducho iba vychutnávali zaslúžený odpočinok na izbe. Keďže však máme kurz pohybových aktivít, hneď po odpočinku sme sa rozbehli znova vyplávať naše ťažké nohy a zrelaxovať aj v ďalších bazénoch.

Stredu sme si užili hodinovou plavbou po Dunaji a schladili sme sa v pivniciach vinárskych závodov, ktoré patria pod Chateu Topoľčianky. Dozvedeli sme sa nové a zaujímavé informácie o zbere a produkcii hrozna. Poobedňajší program patril znova vodným aktivitám, pri ktorých mnohí z nás okrem „povinných 10 dĺžok“ vyskúšali aj adrenalín na toboganoch. Večerné aktivity opäť patrili rôznym športom: bedmintonu, frisbee, volejbalu, a tak isto aj futbalu, v ktorom naši chlapci hravo zdolali svojich maďarských kamarátov.

Štvrtok – ďalší horúci deň a pred nami ďalšia výzva. Návšteva Ostrihomskej baziliky a následne výstup po 416 schodoch na kupolu, odkiaľ nás všetkých uchvátil nádherný výhľad. Po odpočinku opäť hurá do bazénov, kde nás okrem plávania a skokov tentokrát čakal Aqua Gym. Pre tých, ktorý tento šport nepoznáte - je to cvičenie na hudbu vo vode vo forme tabaty. Našim inštruktorkami boli naše šikovné dievčatá Elizabeta a Iva. Že bolo super a zábava je jedna vec, že sa k nám pridali aj iní ľudia v bazéne a s úsmevom si s nami zacvičili, je bonus navyše. Plávali a užívali sme si spoločné chvíle s našimi spolužiakmi a učiteľmi vo vode až do večere, ktorú sme si posunuli až na 19.30 h. Tak nám bolo spolu dobre! Večerné vyhodnotenie celotýždňového kurzu, bodovania izieb, správania a našich plaveckých schopností sa niesol vo veľmi príjemnej atmosfére a bol plný pochvál a poďakovaní.

„A už je tu piatok! Ale ten týždeň rýchlo ubehol - stále sme niekde boli a stále niečo robili,“ bolo počuť z úst mnohých našich spolužiakov. Poslednýkrát sme si obliekli plavky, nasadili plavecké okuliare a dali posledných 10 dĺžok. Nasledoval obed a cesta domov, ktorú sme mnohí z nás strávili so zavretými očami.

Za krásny týždeň, plný zážitkov, nachodených kilometrov, naplávaných metrov, eufórie, vyplavených endorfínov, dlhé chvíle rozhovorov a spoločného času, ktorý sme strávili s našimi pedagógmi na kurze pohybových aktivít, by sme chceli poďakovať našej pani riaditeľke PhDr. R. Kunovej, PhD., ktorá nám umožňuje realizáciu týchto a podobných kurzov. Ďakujeme!

Trieda II. A, II. B