Výlet do Banskej Štiavnice

V dňoch 25.6. a 26.6. sme sa my, žiaci I.B, zúčastnili výletu do malebnej Banskej Štiavnice. Spred školy sme sa ráno vydali na cestu. Po približne hodine sme už vystupovali na mieste diania - v Banskej Štiavnici. Naše kufre a tašky sme si vyložili v penzióne a vybrali sme sa na prechádzku na kalváriu. Tam sme si vychutnávali krásny výhžad na celé mesto a široké okolie. Unavení, no spokojní sme sa vrátili naspä do penziónu. Po načerpaní síl a chutnom obede sme vyrazili na ďalšiu výpravu, tentokrát boli naším ciežom tajchy neďaleko za mestom. Tam sa niektorí z nás dokonca aj osviežili vo vode. Po zotmení sme absolvovali prechádzku večernou Štiavnicou a po náročnom dni sme zažahli do postelí.

Na druhý deň ráno sme sa zobudili do upršaného počasia, ktoré nám prekazilo plány, no aj napriek tomu nám nepokazilo náladu.

Popoludní sme už šliapali po ceste do štôlne Bartolomej. Tam nás vystrojili bezpečnostnými prilbami a nepremokavými pl᚝ami a hor sa do bane! V bani nás prekvapil nečakaný výpadok prúdu, no zachovali sme chladnú hlavu a úspešne prehliadku dokončili.

Tu sa naša výprava pomaly končila a čakala nás už len cesta domov.

Pred školou nás čakali nedočkaví rodičia, ktorým sme vyrozprávali všetky zážitky.

Ďakujeme pedagogickému dozoru Mgr. Mariánovi Hodošimu a RNDr. Klementovi Chrenovi.

Tamara Bronišová