Koncoročná exkurzia – Budapešť

Exkurzia do Budapešti sa začala ako každá iná. Nastúpili sme do autobusu, samozrejme, že ešte v polospánku a vyrazili sme do Maďarska. Z cesty si toho veľa nepamätáme, ale nikto sa nesťažoval aj napriek tomu, že bola trochu dlhšia.

Po príchode do Budapešti nám pán šofér porozprával zaujímavosti o kultúrnych pamiatkach, vedľa ktorých sme išli a vysadil nás neďaleko maďarského parlamentu, kde sme sa mali stretnúť s naším sprievodcom. Sprievodca nám spravil krásnu interaktívnu prehliadku toho najzaujímavejšieho zo strany Pešti a dokonca nám dával aj otázky, ktoré testovali naše znalosti z dejepisu a za každú správnu odpoveď nás odmenil sladkou maškrtou. Po ukončení prehliadky nás odprevadil k autobusu a o krátku chvíľu sme sa ocitli pred našou ďalšou zastávkou, ktorou bolo Tropikárium. V ňom sme mohli vidieť živočíchy všetkých tvarov a farieb sveta. Videli sme všetko od malých rybičiek a veľkých žralokov, cez slimáky či pavúky, až po rôzne jaštery a papagáje. Jediné, čo nám tam chýbalo, bola naša pani profesorka biológie. Po ukončení prehliadky Tropikária nás ešte čakal mnohými očakávaný rozchod v nákupnom centre a záverečná cesta domov.

Na záver by som ešte chcel poďakovať pani riaditeľke RNDr. R. Kunovej, PhD., že nám umožnila exkurziu, pani učiteľke triednej Mgr. I. Šovčíkovej, ktorá ju zorganizovalia a pani učiteľke Mgr. V.Mihalkovej, ktorá na nás dávala pozor.

Denis Komžík, I.A