Naši gymnazisti opäť úspešní na ŽUPNEJ KALOKAGATII

Veľká pochvala za úspešnú a vzornú reprezentáciu nášho Gymnázia Janka Kráľa!

Nitriansky samosprávny kraj pravidelne organizuje obvodné kolá „Župnej Kalokagatie – Mladý záchranár“ pre žiakov SŠ v Nových Zámkoch, Leviciach a Nitre. 16. ročníka sa celkovo zúčastnilo 36 škôl a 216 žiakov.

Naša škola súťažila 11. 6. 2024 v obvodnom kole v Nitre spolu s ďalšími 14 strednými školami, ktoré sú v spôsobilosti NSK. Družstvo v zložení: Michal Minár, Michal Korim, Adam Víglaský, Dáša Koprdová, Timea Fernerová a náhradníčka Ema Penzešová, preukázali svoje kvalitné športové schopnosti a zručnosti, vedomosti a všeobecný prehľad z prvej pomoci, z oblasti drogových prevencií, z topografie, histórie Slovenska, z oblasti štátu a práva, cestnej dopravy, ekonomiky, športu, olympionizmu a protipožiarnej ochrany. V streľbe zo vzduchovky boli najlepší a rovnako mali aj celkový najrýchlejší čas spomedzi ďalších škôl.

Nášmu víťaznému družstvu zo srdca gratulujeme! Sme hrdí, že práve oni obhájili prvenstvo z minulého ročníka, a to s prehľadom a vysokým bodovým náskokom. Právom sú víťazmi zlatej medaile a nositeľmi významu pojmu KALOKAGATIA – ideál harmonického súladu a vyváženosti fyzickej a duševnej stránky človeka.

Mgr. Ľudmila Minárová